Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

We zijn verheugd dat we kunnen melden dat SGS in Vlissingen haar scope heeft uitgebreid en nu een zeer gevoelige analyse van extra sporenelementen in gassen kan aanbieden aan bedrijven die handelen met chemische gassen.

Ons laboratorium is al 40 jaar actief in de haven van Vlissingen en is zowel ISO 9001 als ISO 14001 geaccrediteerd. Wij zijn gespecialiseerd in het testen van liquified petroleum gases (LPG), chemische gassen en petrochemische producten. Onder andere GC, GC/MS, XRF en Coulometrie/UV apparatuur is beschikbaar.

Recent is de scope van het laboratorium uitgebreid en kan de aanwezigheid van sporen arsine, fosfine, carbonylsulfide (COS) en waterstofsulfide (H2S) in C2, C3 en C4 koolwaterstoffen worden aangetoond. De analyse is met een detectielimiet van slechts enkele deeltjes per miljard (ppb) erg gevoelig Het laboratorium is 24/7 geopend en kan daardoor ook voor deze analyses snelle turnaround-tijden garanderen.

Waarom is deze sporenanalyse zo belangrijk?
Arsine en fosfine zijn extreem schadelijk voor de katalysatoren die in de productieprocessen in de chemische industrie worden ingezet. Verontreiniging met enkele ppb in ethyleen of propyleen kan een katalysator in een polymeerfabriek al vergiftigen. De zwavelcomponenten zoals carbonylsulfide (COS) en waterstofsulfide (H2S) zijn berucht vanwege hun corrosieve inwerking op de installatie en hun impact op het milieu.

In samenwerking met een van onze belangrijkste leveranciers hebben we een analytische methode opgezet waarmee deze verontreinigingen kunnen worden aangetoond.  Met deze uitbreiding van onze dienstverlening, welke uniek is in de regio, kunnen wij vanuit het SGS laboratorium in Vlissingen de industrie helpen om de risico’s bij het gebruik van de genoemde grondstoffen beter te beheersen. Olefineproducenten kunnen deze nieuwe service gebruiken om aanwezige onzuiverheden te identificeren en risico's te verminderen bij het inkopen en beheren van hun grondstoffen en procesprestaties

Om de integriteit van een monster te behouden tijdens monstername en transport, levert het laboratorium Sulfinert©-gecoate en gecertificeerde stalen cilinders samen met schokbestendige transportkoffers. Ook kan het transport van de monsters als gevaarlijke goederen van en naar elke plaats op de wereld georganiseerd worden.
 
Neem contact op met Jasper Verkuil als u meer wilt weten over deze dienst.