Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Bouwinspectiebureau BouwQ en SGS hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de Belgische markt. Gezamenlijk kunnen we voorzien in de afgifte van een gecertificeerd kwaliteitscertificaat van het bouwwerk als basis voor de verzekering tienjarige aansprakelijkheid.

Wim Hoppenbrouwers van BouwQ en Danny Boden van SGS schudden de hand

BouwQ en SGS werken al geruime tijd samen in België en hebben inmiddels verschillende projecten succesvol afgerond. Middels het ondertekenen van de overeenkomst is het partnerschap tussen beide partijen nu officieel bekrachtigd.

De kennis en expertise van beide partijen op ieders eigen vakgebied sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor een sterke combinatie van dienstverlening ontstaat. Deze professionele samenwerking garandeert de opdrachtgever een totaalpakket inzake keuring, toetsing en borging van kwaliteit en constructieve veiligheid van het bouwproject en staat borg voor de afgifte van een gecertificeerd kwaliteitscertificaat van het bouwwerk als basis voor de verzekering tienjarige aansprakelijkheid.

BouwQ en SGS

BouwQ is actief op het gebied van risicogestuurde technische controles en inspecties in alle fasen van het bouwproces in zowel de civiele werken als  utiliteits- en woningbouw. BouwQ is door verzekeraars erkend als onafhankelijk controlebureau in het kader van verzekeringen met betrekking tot risico’s in de bouw, waaronder de decenale verzekering.

SGS is wereldwijd marktleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Met jarenlange ervaring in de bouw en infrasector voorziet SGS onder meer in inspecties, risico- en schadebeoordeling en brandveiligheid van gebouwen en infrastructuur. 

Voor meer informatie neem contact op via het contactformulier of bel +32 3 545 44 00.