Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over het wervingsproces van SGS.

Q: Waar vind ik informatie over actuele vacatures binnen SGS?

A:Openstaande SGS-vacatures vindt u op jobs.sgs.com.

Q: Wat doe ik als geen van de vacatures overeenkomt met mijn zoekcriteria?

A:Maak een zogenoemde 'alert' aan. U ontvangt dan een melding zodra een vacature geplaatst wordt die aan uw criteria voldoet. U kunt ook een open sollicitatie sturen via de carrièrepagina.

Q: Wordt de informatie die ik tijdens het sollicitatieproces verstrek veilig en vertrouwelijk behandeld?

A:Informatie die u tijdens het online sollicitatieproces verstrekt is veilig. We zullen u vragen akkoord te gaan met de Privacy Verklaring. SGS garandeert voor 100% dat zij vertrouwelijk omgaat met de verkregen informatie.

Q: Wat gebeurt er nadat ik mijn sollicitatie op de website heb verstuurd?

A:U ontvangt een e-mail om de ontvangst van uw sollicitatie te bevestigen.

Q: Hoe weet ik of ik ben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

A:Ons recruiters bekijken alle binnengekomen sollicitaties nauwkeurig. Als de kwalificaties en expertise overeenkomen met de vereisten van de vacature, zal een recruiter van SGS direct contact met u opnemen om verdere stappen in het sollicitatieproces te bespreken.

Q: Hoe kan ik me het beste op de sollicitatiegesprekken voorbereiden?

A:Lees zoveel mogelijk informatie over de vacature en de specifieke industrie en leer meer over onze organisatie op onze website www.sgs.com. Tijdens sollicitatiegesprekken zullen we kandidaten altijd vragen ons voorbeelden te geven van ervaringen die opgedaan zijn tijdens voorgaande werksituaties. Koppel voor uzelf alvast vereiste vaardigheden aan eerdere situaties waar u die vaardigheden heeft gebruikt.

Q: Moet ik een assessment afleggen?

A:Afhankelijk van het niveau en de complexiteit van de vacature kunnen we u vragen mee te werken aan een assessment. Soms roepen we de hulp in van een externe consultant om specifiekere assessments uit te voeren.

Q: Wat gebeurt er nadat de sollicitatiegesprekken zijn voltooid?

A:Wanneer de sollicitatietermijn verstrekken is, beoordelen we welke kandidaten het beste aan de vereisten van de vacature voldoen en nodigen we diegenen uit voor een gesprek. Als uw totale sollicitatie succesvol is, ontvangt u een aanbieding / arbeidscontract van SGS.

Q: Als ik niet ben gekozen voor een specifieke functie, kan ik dan nogmaals solliciteren naar een andere functie?

A:We selecteren kandidaten op basis van hun geschiktheid qua vaardigheden en vereisten voor de betreffende functie. Ook als u niet voor een specifieke functie wordt geselecteerd, kunnen uw vaardigheden wel overeenkomen met vereisten voor een andere functie. We raden u dan ook aan te solliciteren op elke functie die u toepasselijk vindt. Elke sollicatie wordt afzonderlijk zorgvuldig bekeken.

Q: Moet ik iets doen nadat ik mijn arbeidscontract heb ontvangen en voordat ik bij SGS begin?

A:We raden u aan documenten en materiaal welke u bij het arbeidscontract ontvangen heeft zorgvuldig door te lezen, en het administratieve gedeelte van uw indiensttreding zoveel mogelijk af te wikkelen Leer alvast zoveel mogelijk over SGS en blijf met ons contact houden tot en met uw eerste dag.

Dynamisch, internationaal en volop in ontwikkeling – een loopbaan bij SGS biedt iedereen oneindige mogelijkheden. Solliciteer vandaag nog.