Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SGS heeft vernomen dat er valse vacatures worden verspreid in naam van SGS via websites die niet door ons worden beheerd, via e-mails die de e-mailadressen van SGS imiteren en via andere communicatieplatforms, zoals Google Hangout.

In de meeste gevallen gaat het om een vacature of een contract van SGS, waarbij ook sprake is van namaakcontroles. Vaak wordt hierbij gevraagd om een vooruitbetaling voor opleidingen, tools of reiskosten of om bankinformatie te delen. Het gebruik van de naam en het logo van SGS in deze gevallen is niet toegelaten en illegaal.

SGS rekent in geen enkel stadium van het wervingsproces een vergoeding aan. De vraag om betalingsgegevens of bankinformatie te delen, zou een belletje moeten doen rinkelen en moet aan de autoriteiten worden gemeld, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen. Gelieve ook onze interne afdeling Bedrijfsveiligheid op de hoogte te brengen.

Bij pogingen tot fraude worden vaak de volgende technieken gebruik om legitiem te lijken:

  • Correspondentie ten onrechte ondertekend in naam van echte SGS-medewerkers, of mensen die zich voordoen als medewerker van SGS
  • Documenten en websites kunnen een officieel ogende SGS-header bevatten, inclusief het bedrijfslogo of de naam
  • Correspondentie met e-mail- of websiteadressen die het woord "SGS" bevatten of een soortgelijke naam, of de URL van een echte of fictieve SGS-website

Als u zich zorgen maakt over de authenticiteit van een vacature die zogezegd door SGS wordt aangeboden, stuur dan een kopie naar de afdeling Bedrijfsveiligheid van SGS. We kunnen u dan laten weten of het aanbod legitiem is en als dat niet het geval is, zullen we een onderzoek instellen en indien nodig actie ondernemen.