Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Uw emissies kunnen van invloed zijn op de omgevingsluchtkwaliteit in de buurt van uw activiteiten.

Om te zorgen dat u werkt in een schone en veilige omgeving, neemt u contact op met SGS voor een luchtkwaliteitsbeoordeling, inclusief lucht- en geurverspreidingsonderzoeken.

De luchtkwaliteit in uw werkomgeving buitenshuis, de omgevingsluchtkwaliteit, kan van invloed zijn op meer dan alleen de gezondheid van uw werknemers. Uw luchtemissies kunnen een aansprakelijkheidsrisico vormen als ze niet voldoen aan de wettelijke limieten of overlastklachten veroorzaken in uw buurt.

We kunnen u helpen inzicht te krijgen in de impact van uw emissies door emissieonderzoeken uit te voeren en luchtverspreidingsmodellen te gebruiken om de impactzones rond uw processen in kaart te brengen. Zo kunt u beslissingen nemen over regelapparatuur en strategieën tegen luchtvervuiling en opties vergelijken aan de hand van betrouwbare gegevens.

Onze modellen zijn geschikt voor het overmaken aan overheidsinstellingen voor het verkrijgen van vergunningen. Dit is vaak een belangrijk aspect voor goedkeuring van nieuwe processen.

Onze modellen kunnen toegepast worden in:

  • Proces-upgrades; onze klanten kunnen de juiste technologieën kiezen
  • Ontwikkelen van programma's om te zorgen dat de controlemiddelen correct worden toegewezen en geplaatst
  • Langetermijncontrole waar het aangewezen is het aantal meetstations en -parameters te rationaliseren
  • Onderzoeken van klachten van meerdere bronnen, waar het nodig is om de meest waarschijnlijke oorzaak van geuren en emissies te achterhalen
  • Risico-evaluaties en rampensituaties waar vervuiling op korte termijn in hoge concentraties nauwkeurig onderzocht moet worden

Om te zorgen dat u voldoet aan de plaatselijke wettelijke voorschriften en richtlijnen voor omgevingsluchtkwaliteit, kunnen we samen werken aan de ontwikkeling van een werkbaar model voor uw impact en geschikte oplossingen aandragen.

Wilt u er op kunnen vertrouwen dat uw impact beperkt blijft en dat u geen luchtvervuilingsrisico of overlast veroorzaakt voor uw directe omgeving? Neem vandaag nog contact op met ons betrouwbare team.