Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Het succes van uw bouwproject is afhankelijk van een uitstekende dragende ondergrond.

Bij SGS kunnen we snel en eenvoudig de draagkracht van uw bodem beoordelen met behulp van onze dynamische penetratietest. Bel ons team vandaag nog om te zorgen dat uw bouwproject op een stevige fundering staat.

Omdat de dynamische penetratietest gebruikt kan worden voor bodemsamendrukking is hij ideaal voor dammen, trottoirs, wegoppervlakken en andere projecten waarbij grondaanvulling vereist zijn. Met behulp van de test kunnen we eenvoudig de omvang van zachte stukken die behandeling behoeven, onder het oppervlak opsporen en onderzoeken Hij kan ook onder water uitgevoerd worden voor projecten waarbij kennis van de belastingscapaciteit van de zeebodem nodig is.

Dit is een dynamische belastingstest waarbij gebruik gemaakt wordt van een dynamische sondeertechniek om de laadcapaciteit en samendrukkingseigenschappen van de bodem te berekenen. De test wordt in situ gebruikt om de samendrukking van opvullingen en dijken te controleren, meestal tot een diepte van ongeveer drie meter onder de grond. De apparatuur die we gebruiken is draagbaar en compact, waardoor snelle en kosteneffectieve handelingen mogelijk zijn.

De sonde, uitgerust met een conusvormige bovenkant, wordt in de grond gedreven door een gewicht van 10 tot 50 kilo vrij te laten vallen vanop een afstand van 50 centimeter. Het aantal slagen voor penetratie per laag van 10 centimeter wordt geregistreerd en omgerekend tot een gemiddelde penetratie per slag.

De verzamelde gegevens worden gebruikt om de Californische draagratio (CBR) voor iedere bodemdiepte te berekenen - een internationaal erkende meting voor de draagkracht van bodem die gebruikt wordt voor wegen, trottoirs en landingsbanen.

Met SGS als uw partner kunt u profiteren van onze wereldwijde expertise en ervan op aan dat uw project van begin tot eind een succes wordt. Bel ons team vandaag nog voor meer informatie over onze geotechnische onderzoeken die aansluiten bij uw projecten.