Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Deze training is ontwikkeld om u kennis van en vaardigheid in de best practice maatschappelijke verantwoordelijkheidsnormen en -hulpmiddelen te verschaffen.

In de bedrijfswereld van vandaag de dag wordt het steeds belangrijker effectief te reageren op de verwachtingen van belanghebbenden, duurzaamheidsrapportages, verzekeringsprocessen en het vermogen AA 1000-principes en verslagrichtlijnen toe te passen. De doelstelling van deze vijfdaagse training is u te helpen een goed inzicht te krijgen van al deze gebieden. De training is gericht op degenen die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van maatschappelijke verantwoordelijkheidsverslagen en degenen die verwante adviesdiensten bieden.

Er zijn vier modules die individueel of gezamenlijk afgelegd kunnen worden. Nadat u alle vier modules met succes heeft afgesloten, kunt u:

  • De processen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid, verslag uitbrengen, verzekeringsnormen en -hulpmiddelen en het verband met de kernactiviteiten van een onderneming begrijpen
  • De toepassing van normen en principes demonstreren: AA1000-verzekeringsnorm (AA1000AS); Stakeholder Engagement norm (AA1000SES); alsmede andere relevante normen en rapportage richtlijnen (bijv. GRI G3, ISAE3000 en ISO 26000)
  • De afgevaardigde speelt de rol van een verzekeringsmedewerker en past de principes van inclusiviteit, materialiteit en reactie op de evaluatie van een duurzaamheidsverslag toe.

Nadat u deze training met succes heeft afgesloten, voldoet u aan de vereisten voor het Associate-niveau van Certified Sustainability Assurance Practitioner (CSAP).

Neem nu contact op met uw SGS-expert voor meer informatie over de voordelen van de training Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.