Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

In de hedendaagse concurrentiestrijd in de olie-industrie kan een flexibele benadering van de contractuele en fysieke beperkingen van oliegrondstoffen u een cruciale voorsprong op uw concurrenten opleveren.

SGS biedt speciale blendingdiensten voor petroleumproducten aan die u in staat stellen optimaal gebruik te maken van de grondstoffen die op de markt beschikbaar zijn. Wij kunnen ervoor zorgen dat u altijd de hoogst mogelijk kwaliteit voor uw producten kunt garanderen en dat u snel en in positieve zin kunt reageren op eventuele veranderingen in de markt.

Waarom blenden, oftewel mengen?

De keuze van een optimale combinatie van componenten voor het uiteindelijke eindproduct is één van de meest kritieke economische aandachtspunten voor handelaren en raffinaderijen. Blenden is veel gecompliceerder dan het eenvoudige mengen van componenten. Moderne autobrandstoffen kunnen afkomstig zijn uit wel 15 verschillende koolwaterstofstromen die allemaal hun invloed hebben op de uiteindelijke specificatie en de algehele kosten.

De blending van producten kan via verschillende processen plaatsvinden, zoals in-line blending via een armaturensysteem, het blenden van batches in tanks en het blenden bij de belading van tankers. Elk van deze processen heeft zijn voor- en nadelen en vereist specifieke expertise om deze efficiënt te laten werken.

  • De in-line blending van benzine, destillaten, vliegtuigbrandstof en kerosine wordt gerealiseerd door proportionele hoeveelheden van elke componenten in de hoofdstroom te injecteren waar turbulentie voor een grondige vermenging zorgt. 
  • Additieven zoals octaanverbeteraars, metaaldeactivators, anti-oxidanten, antiklopmiddelen, peptisatiemiddelen, roestwerende middelen, detergenten etc. worden toegevoegd tijdens en/of na het blenden om specifieke eigenschappen te bewerkstellingen die niet inherent zijn aan koolwaterstoffen.
  • Het blenden aan boord van de tanker, het 'onboard blending' biedt leveranciers en handelsorganisaties vele voordelen. Het biedt hen een mogelijkheid om een lading af te stemmen op de gewenste specificaties zonder noodzaak tot gebruik van faciliteiten aan wal. Onze specialisten kunnen u helpen om optimale resultaten te bereiken met behulp van handmatige blends in het laboratorium en van onze eigen specifieke blendingsoftware.

SGS organiseert ook trainingen en cursussen op het gebied van blending.

Lees hier hoe diensten rondom blending van brandstof in uw activiteiten van olieproducten een concurrentievoorsprong kunnen opleveren.