Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Omdat de prijs van olie stijgt, wordt het steeds belangrijker om een variatie in de kwaliteit van petroleumproducten nauwkeurig te controleren tijdens de beweging door de leveringsketen.

Bij SGS weten we hoe belangrijk het is nauwkeurige, betrouwbare reisanalyse- en afstemmingsberekeningen te hebben. Deze informatie kan gebruikt worden om verliesbeheersing te verbeteren, waar nodig claims in te dienen en de algemene efficiency en verantwoordelijkheid binnen uw logistieke proces te verbeteren. Onze proactieve verliesbeheersingsdiensten dekken alle aspecten van reisverlies, voorraadbeheer, brandstof mengen aan boord en terminalaudits voor de petroleumindustrie.

De voordelen van reisanalyse en afstemming

Omdat petroleumproducten, petrochemische producten en andere vloeistoffen in bulk verhandeld, verplaatst of opgeslagen worden, treden er veranderingen op in de gemeten hoeveelheden op een bepaald tijdstip. Iedere meting dient extreem nauwkeurig uitgevoerd te worden, omdat zelfs kleine fouten een enorm nadelig effect hebben als de standaard ketenberekeningen worden uitgevoerd.

Reisanalyse en afstemming draait om een robuuste en grondige controle van een reeks metingen. Zo kunnen basisoorzaken van verschillen in volume of gewicht van olie tussen de kwantiteit op de vrachtbrief (BOL) en de kwantiteit op het Outturn-certificaat gemeten worden. Dit staat bekend als out-turn-verlies. Ons zeer ervaren team kan reismodellen opstellen en analyseren om de effecten van factoren als mengen, aggregatie en lichten van schip naar schip te beoordelen, wat helpt bij het verkrijgen van een nauwkeurig beeld van uw volledige logistieke proces.

Hoewel veel gevallen eenvoudig uitgelegd kunnen worden en slechts bepekte invloed hebben, kunnen er aanzienlijke verschillen optreden in bepaalde situaties waarbij echte verschillen in hoeveelheden aanwezig zijn.

Dit kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Waterafzetting uit suspensie
 • Water dat aan het mengsel wordt toegevoegd
 • Veranderingen in productdichtheid tijdens het mengen
 • Lagen ten opzichte van dichtheid, thermisch of beide gradiënten 
 • Eenvoudige lekkage in tank of pijp
 • Onvolledig vullen van pijpleidingen
 • Defecte instrumenten
 • Menselijke fout in berekening en/of meting

Onze verliesbeheersdiensten

In een situatie met tegenstrijdige belangen van een terminal, de scheepseigenaar, de handelaar, de charterer, de ontvanger en de uitbater van het schip, kunt u erop vertrouwen dat SGS uw belangen behartigt. Onze diensten dekken:

 • Voorraadbeheer
  Om uw lading nauwkeurig te controleren, gebruiken we API-normen voor kwaliteits- en kwantiteitscontrole, stemmen we uw voorraad maandelijks af op alle ladingsverplaatsingen, traceren we discrepanties en identificeren we probleemgebieden.

 • Terminalaudit
  Het vaststellen van aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid is van essentieel belang. Voor, of tijdens de periode dat een terminal uw lading in bezit heeft, zorgen we dat alle aspecten van de terminal en de operationele processen gereed zijn voor de juiste afwerking van uw lading.

Ontdek hoe reisanalyse en verliesbeheersdiensten van SGS kunnen helpen bij de verbetering van de efficiency en verantwoordelijkheid van uw logistieke proces.