Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De Voedselhygiënetrainingsdiensten van SGS verzekeren dat uw organisatie de industriereguleringen voor voedselhygiëne naleeft.

Onze hygiëne- en voedselveiligheidstraining minimaliseert de kans op voedselbesmetting of voedselvergiftiging en beschermt zowel de consument als uw reputatie.

In samenwerking met Highfield, een internationale leverancier van trainingsmaterialen over voedselveiligheid, bieden wij training voor voedselverwerkers, retailers, restaurants, caterers en verscheidene organisaties betrokken bij de voedselleveringsketen. Als uw bedrijf tot deze categorie behoort, dan bent u wettelijk tot het volgende verplicht:

  • De invoering van een voedselveiligheidsbeheersysteem
  • Ervoor zorgen dat alle personeelsleden gepaste cursussen volgen in voedselhygiëne
  • Correcte voedselhygiënenormen naleven 

Wij geven een hygiënecertificaat voor voedselveiligheid uit aan degenen die onze cursussen voltooien. Deze cursussen zijn georganiseerd op drie trainingsniveaus:

  • Niveau 1: De cursussen zijn bedoeld voor voedselverwerkers met een laag risico, die niet in direct contact komen met het voedsel (bijv. barpersoneel, obers, keukenhulp)
  • Niveau 2: Cursussen bedoeld voor voedselverwerkers met een hoog risico, die in direct contact komen met het voedsel, of die verantwoordelijk zijn voor een cruciaal controlepunt, zoals aangegeven door de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) van uw bedrijf:
  • Niveau 3: Cursussen bedoeld voor de mensen die een toezichthoudende of managementpositie hebben, die verantwoordelijk zijn voor voedselverwerkingspersoneel.

Het trainen van uw personeel en managers in best practices voor hygiëne is een belangrijke stap om een cultuur van voedselveiligheid te ontwikkelen. Als u dit niet doet, wordt het risico op voedselbesmetting en het gevaar voor de publieke gezondheid groter. Dit kan dan weer leiden tot ontevreden klanten, mogelijk enorme juridische kosten en het verlies van uw goede reputatie en marktaandeel.

Neem nu contact op met SGS om te ontdekken hoe onze voedselhygiënetraining u kan helpen deze problemen te vermijden, wettelijke conformiteit te garanderen en consumenten te beschermen.