Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Verwerf inzicht in het FSSC 22000-certificeringsprogramma en de vereisten ervan met de FSSC 22000 v5-inleidingscursus van SGS.

Certificering voedselveiligheidssysteem (FSSC) 22000 v5 voorziet een totaalaanpak voor het auditen en certificeren van de voedselveiligheid en biedt de kans om dit te integreren in andere managementsystemen, zoals kwaliteitsmanagementsystemen.

Aangezien we een FSSC-licentie hebben voor het organiseren van trainingen, is onze inleidingscursus goedgekeurd door FSSC 22000 en bieden we de meest recente informatie uit het certificeringsprogramma en de aanvullende eisen ervan.

Cursuscriteria

Na deze cursus kunt u:

  • De internationale FSSC 22000-certificering voor voedselveiligheidsbeheersystemen (FSMS) begrijpen
  • De geschiedenis van de FSSC 22000-certificering beschrijven
  • De updates van versie 4.1 naar versie 5 uitleggen
  • De specifieke vereisten voor de bestrijding van voedselfraude en voor de voedselveiligheid identificeren en analyseren

U moet op een aanvaardbaar niveau presteren op deze gebieden om de cursus met succes af te ronden.

Certificering van de cursus

Cursisten die de volledige training bijwonen, ontvangen een “Aanwezigheidscertificaat”.

Deelnemer die de eLearning-cursus volgen, moeten de hele cursus voltooien en 60% of meer behalen op de finale test. Nadat u de cursus met succes hebt voltooid, kunt u een “Deelnamecertificaat” downloaden.

Voorkennis

De training werd ontworpen voor ervaren professionals in voedselveiligheid die reeds een inzicht hebben in beheersystemen voor voedselveiligheid. Om zo veel mogelijk voordeel uit deze training te halen, kan het nuttig zijn om voorkennis te hebben over de volgende principes en concepten op het gebied van voedselveiligheidsbeheer:

  • Het implementeren van of werken met een beheersysteem voor de voedingsindustrie. Dit omvat private programma’s zoals FSSC 22000 BRC en/of andere programma’s met een beheersysteemcomponent
  • Vereiste programma's zoals bepaald in ISO/TS 22002-1
  • Good Practice Guides for Agriculture (GAP), Veterinary (GVP), Manufacturing (GMP), Hygiene (GHP), Production (GPP), Distribution (GDP) en/of Trading (GTP) – afhankelijk van het domein waarin u actief bent
  • De principes van HACCP zoals opgenomen in de Codex Alimentarius

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding tot FSSC 22000 v5
  • Voedselveiligheidsbeheersystemen
  • Voedselveiligheid en bestrijding van voedselfraude
  • Samenvatting van de wijzigingen FSSC 22000 v5

Cursusgegevens

Duur: 1 dag of 45 minuten (overzicht)
Cursusvorm: face-to-face of eLearning
Accreditatie: FSSC 22000

De vertrouwde FSSC 22000 v5-inleidingscursus van een wereldleider op het gebied van bedrijfstrainingen

Als wereldleider in professionele trainingen bieden we een ongeëvenaarde ervaring en een wereldomspannend netwerk van gekwalificeerde professionals die alles weten over de nieuwste praktijken. SGS Academy is aanwezig in meer dan 45 landen en leidt wereldwijd meer dan 200.000 professionals op.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze FSSC 22000 v5-inleidingscursus of om een plaats te boeken.