Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Programma voor milieumonitoring (EMP)-training voor voedselfaciliteiten van SGS – leer hoe u een EMP-programma opstelt en implementeert om te voldoen aan de FSMA-eisen.

Voedingspathogenen die tot terugroepingen en ziekte-uitbraken leiden, worden regelmatig aangetroffen in de voedingsindustrie. Soms zitten deze pathogenen goed verborgen in de apparatuur en op andere plaatsen waar ze niet kunnen worden verwijderd door een routineschoonmaak. Volgens de FSMA-regels voor preventieve controles van voeding bestemd voor menselijke consumptie moeten producenten van bereide gerechten (RTE) een EMP implementeren en beheren om de RTE-omgeving te monitoren en de besmettingsrisico's te verminderen. In onze cursus leert u hoe u aan deze FSMA-vereiste kunt voldoen.

Wat zal je leren?

Deze cursus omvat het ontwerpen en implementeren van een EMP, te beginnen met het bepalen van het pathogeen in kwestie, gebaseerd op de grondstoffen en afgewerkte producten. Er wordt gebruik gemaakt van casestudies en praktijkvoorbeelden om u te laten zien hoe u een grondig onderzoek kunt uitvoeren om vast te stellen of de primaire besmettingsbron werd gelokaliseerd en verwijderd.

Na afloop van de cursus begrijpt u de belangrijkste aspecten van een EMP, waaronder monstername en zones, databeheer en geavanceerd onderzoek. U zal in staat zijn om een plan op te stellen dat specifiek is voor uw organisatie.

De cursus is gericht op producenten van RTE-voeding die door de FSMA verplicht zijn een EMP te implementeren.

Voorwaarden

Als je deze cursus wil volgen is het aangeraden om voorkennis te hebben van:

  • Gevarenanalyse
  • Preventieve controles
  • Fundamentele voedselmicrobiologie
  • Voedselveiligheidsbeheer

Cursusgegevens

  • Duur: één dag
  • Cursusvorm: face-to-face, virtuele (online) training geleid door een docent 
  • Accreditatie: SGS

Na voltooiing van deze cursus ontvangen studenten een SGS-certificaat.

Erkende voedselveiligheidstraining van een toonaangevende cursusaanbieder

Als leider op het gebied van professionele trainingen kunnen we bouwen op jarenlange kennis en ervaring. Onze trainingen worden gegeven door deskundigen die u met raad en daad bijstaan.

Neem vandaag nog contact op met ons om uw plaats te reserveren in de EMP-training voor voedselfaciliteiten.