Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Kom meer te weten over de doelen en vereisten van risicobeheer en risicogericht denken die op elk beheersysteem kunnen worden toegepast.

In deze inleidingscursus worden de grondslagen behandeld voor een effectief risicobeheer in elke organisatie, waaronder de basisprincipes, ISO 31000:2018, leiderschapsverantwoordelijkheden, communicatie, planning en integratie, maar ook voortdurende evaluatie en verbetering.

Wat leert u tijdens de training?

Deelnemers die deze cursus hebben voltooid, kunnen:

  • Risicobeheer en risicogericht denken toepassen ten voordele van een organisatie
  • Het kader voor risicobeheer implementeren – het kader zelf en de processen die nodig zijn om risicogericht denken toe te passen op de beheersystemen van een organisatie
  • Een risicobeoordeling uitvoeren, samen met alle elementen die daarbij betrokken zijn
  • De voortgang monitoren en het risicobeheer in de activiteiten van een organisatie voortdurend verbeteren
  • De risicobeheerprincipes en -processen voor beheersystemen (ISO 31000:2018) toepassen

Doelgroep

Deze cursus is relevant voor leidinggevenden, line managers en iedereen die betrokken is bij het risicobeheer op de werkplek. Er is geen voorkennis vereist.

Informatie over de cursus

Duur: 45 min.
Cursusvorm: eLearning
Accreditatie: SGS

Certificering

Deelnemers moeten de hele cursus volgen en 80% of meer behalen op de uiteindelijke test. Deelnemers die de cursus met succes voltooien, zullen een ‘Deelnamecertificaat’ kunnen downloaden.

Waarom kiezen voor risicobeheer en risicogericht denken van SGS?

Als marktleider op het gebied van professionele trainingen, bieden we innovatieve leer- en ontwikkelingsoplossingen aan voor verschillende domeinen en industrieën. Onze trainingen zijn ontwikkeld door vakexperts om organisaties en mensen te helpen bij het verbeteren van persoonlijke competenties en vaardigheden – van vitaal belang voor het ontwikkelen van duurzaam zakelijk succes en een concurrentievoordeel.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze trainingen u en uw onderneming kunnen ondersteunen.