Over ons

SGS Environmental Analytics is de grootste onafhankelijke laboratoria van Europa, met meerdere kantoren verspreid over Europa. De milieudivisie in België biedt alle support en services die noodzakelijk zijn voor de Belgische markt. De milieuanalyses worden meestal uitgevoerd in het laboratorium in Rotterdam, maar kunnen wanneer nodig ook uitbesteed worden naar één van de andere Europese SGS-Laboratoria. Dankzij haar pan-Europese organisatie, is SGS Environmental Analytics in staat om analyses en logistieke oplossingen op maat te leveren, teneinde haar Europese klanten optimaal te ondersteunen. In het kort: your partner in analysis, locaal en pan-Europees.

SGS Environmental Analytics biedt laboratoriumanalyses van hoge kwaliteit en een zeer breed scala aan gepersonaliseerde diensten. Dit met als doel: toegevoegde waarde aan onze klanten te bieden. SGS Environmental Analytics biedt u de volgende diensten:

 • deskundige en klantvriendelijke klantenondersteuning
 • hoge leverbetrouwbaarheid van analyseresultaten
 • spoedvices
 • gebruikersvriendelijke data communicatie(@mis)
 • eigen, gratis koeriersdienst
 • monsterdepotsdoor heel Nederland
 • gratis monsterverpakkingen
 • gekoelde opslagruimte

Het SGS Environmental Analytics milieulaboratorium in Rotterdam is een zeer modern laboratorium voorzien van de laatste state-of-the-art-apparatuur en geaccrediteerd conform ISO/IEC 17025:2005 onder no. L028. SGS Analytics is ook gecertificeerd door Lloyd’s Register Quality Assurance voor ISO 9001:2015. Voor aanvullende informatie over accreditaties en erkenningen van SGS Environmental Analytics kunt u de navigatie-balk gebruiken. Daarmee vindt u ook meer informatie over analyses, matrices, IT support en services.

SGS Environmental Analytics

Laboratoria

Laboratoria

Als toonaangevend milieulaboratorium streeft SGS Environmental Analytics ernaar om betrouwbaarheid en kwaliteit te leveren. Dit wordt gerealiseerd door de kennis die ons personeel in de loop van de jaren heeft opgebouwd en door de meest recente analyse-methodes te gebruiken met behulp van moderne analytische apparatuur. De kwaliteit van resultaten wordt ook gewaarborgd door persoonlijke aandacht en het handhaven van een strikt en ambitieus intern kwaliteitsbewakingssysteem. Het primaire proces van de laboratoria kan in zeven stappen worden verdeeld; alle strikt begeleid door interne controlesystemen.

De stappen zijn als volgt:

 • Opdracht van klanten, ontvangen via @MIS of andere bestelmogelijkheden
 • Gekoeld transport met gekoelde bussen of met gevalideerde koelboxen
 • Monsterontvangst en registratie op onze service centra of op het laboratorium
 • Monstervoobereiding
 • Monsteranalyse
 • Validatie van de resultaten
 • Rapportage

Dankzij een state-of-the-art barcodesysteem kunnen de monsters worden getraceerd tijdens het hele proces, dat geregistreerd wordt in het Laboratory Information Management System (LIMS). Alle SGS-Laboratoria hebben een LIMS-systeem dat het mogelijk maakt een zogeheten 'lean production platform' te bewerkstelligen. 95% Van de resultaten zijn digitaal en automatisch behandeld, dankzij een connectie tussen meetapparaten en het LIMS-systeem.

Laboratoria:

 • Rotterdam Nederland
 • Langley Engeland
 • Hawarden Engeland
 • Linkoping Zweden

Service Centre:

 • Gennevilliers (Parijs) Frankrijk

SGS Environmental Analytics gaat door met het ontwikkelen van zijn locale registratie-activiteiten (i.e. landen). Neemt u contact op met uw account/sales-manager voor meer informatie over nieuwe service-centre-locaties. U kunt meer informatie vinden over IT oplossingen, kwaliteit en analyses op deze website.

Rotterdam, Nederland

SGS Environmental Analytics in Rotterdam is een zeer modern en goed uitgerust laboratorium, geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie, conform NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005 nr. L028. SGS is ook gecertificeerd door Lloyd’s Register Quality Assurance voor NEN-EN-ISO 9001:2015. Daarnaast beschikt SGS Environmental Analytics over de AP04-erkenning voor het Bouwstoffenbesluit, de BIM-erkenning, de Waalse erkenning in België en de AS3000-erkenning, zowel voor grond, waterbodem als voor grondwater. SGS Environmental Analytics biedt haar opdrachtgevers een betrouwbare service, wat onder andere tot uiting komt in een betrouwbare kwaliteit van de analyses, een hoge leverbetrouwbaarheid en maatwerk in automatisering. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel. Bovendien investeert SGS Environmental Analytics voortdurend in een verdere uitbouw van zijn analyse- en servicepakket om zijn relaties ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen.

SGS Environmental Analytics

Kwaliteit & Accreditatie

Kwaliteit

SGS Environmental Analytics maakt gebruik van een dynamisch (geïntegreerd) KAM-systeem, met als doel het continu verbeteren van onze dienstverlening. SGS Environmental Analytics is geaccrediteerd conform NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017, onder nr. L028, en gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001:2015. Deze normen vormen de basis van het door ons gebruikte Kwaliteitssysteem. Daarnaast beschikt ons laboratorium over diverse erkenningen in het buitenland, waaronder Vlaanderen, Wallonië, Brussels Gewest voor België en het franse ministerie van milieu. SGS Environmental Analytics is tevens toegelaten als onderzoeksinstelling voor Noordrijn-Westfalen in Duitsland. SGS Environmental Analytics heeft een actieve KAM-afdeling die continu werkt aan verbetering volgens het Deming-principe. Hierbij spelen opleiding en training van de medewerkers een belangrijke rol. Ons principe: Kwaliteit komt uit de medewerkers!

Arbo

Ook het Arbo-beleid binnen onze organisatie wordt actief gecontroleerd en geëvalueerd. De veiligheid van onze medewerkers is een van de belangrijkste speerpunten voor onze organisatie. Om deze veiligheid te waarborgen zijn procedures opgesteld, worden audits uitgevoerd en worden de medewerkers getraind op het gebied van veiligheid. Er is een BHV-organisatie en er zijn voldoende EHBO-ers, om in geval van nood onze medewerkers in veiligheid te brengen en/of hulp te bieden.

Milieu

SGS Environmental Analytics is zich bewust van haar invloed op de leefomgeving. Naast alle benodigde vergunningen beschikt SGS Environmental Analytics ook over een Milieuzorgsysteem, dat is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001:2015. SGS Environmental Analytics voert audits uit bij haar belangrijkste leveranciers om deze onder andere op het gebied van milieuzorg te toetsen.

Werken bij SGS Environmental Analytics

De primaire doelstelling van SGS Analytics is om in Europa de best mogelijke analytische service te verlenen voor zowel de Milieu als de Food markt zodat onze klanten met vertrouwen kunnen handelen met de testresultaten. Onze aanpak is eenvoudig: we gebruiken onze expertise en ervaring om snel betrouwbare analyse resultaten te leveren zodat onze klanten weinig tijd verliezen voordat de resultaten geïnterpreteerd kunnen worden. Wij zijn er trots op een excellente customer support aan te kunnen bieden, en mochten we falen, dan zullen we nog beter ons best gaan doen. Met meer dan 2000 goed opgeleide en getrainde personeelsleden opereren we in 11 Europese landen en breiden we uit naar nieuwe markten. Heeft u interesse in een functie bij SGS Analytics? Hieronder treft u de vacatures of kijk bij Werk onder "Nieuws & Media" of er een passende vacature voor u is!