Asbestidentificatie-analyse

Tot 2001 is asbest in België veelvuldig gebruikt bij de productie van materialen. Ook in producten van na deze tijd kan asbest zitten, door bijvoorbeeld hergebruik. Asbest kent veel goede eigenschappen; het is onder meer sterk, vuurvast, slijtvast, geluidsisolerend en flexibel. Hierdoor zijn asbesthoudende materialen veelvuldig toegepast in alle typen gebouwen of constructies. Als deze materialen slijten of verweren kunnen asbestvezels vrijkomen met serieuze gezondheidsrisico’s tot gevolg. Met behulp van de asbestidentificatie-analyse van SGS krijgt u snel duidelijkheid over de aanwezigheid van deze kankerverwekkende stof in het monster.

Geaccrediteerde laboratoria

Om te constateren of materialen asbesthoudend zijn, kan het nemen en analyseren van een materiaalmonster noodzakelijk zijn. Dit monster analyseren we in een van onze geaccrediteerde laboratoria, waardoor u snel weet of er asbest in uw gebouw of constructie aanwezig is. Indien noodzakelijk, is een aanvullende analyse mogelijk.

Monstername

Voor de monstername komt een van onze inspecteurs bij u op locatie. Al onze inspecteurs zijn voorzien van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en uitgerust met de benodigde apparatuur voor monstername. U kunt ook een monster van een verdacht materiaal naar ons toesturen ter analyse; met polarisatiemicroscopie (PLM) detecteren we dan de aanwezigheid en het type asbest in uw monster. Om het monster veilig zelf te nemen en eenvoudig op te sturen, kunt u optioneel een monsternamekit bestellen via deze link.

Waarom kiest u voor SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onze ervaren medewerkers bieden u een snelle analyse om uw werk zo min mogelijk te onderbreken en het risico op blootstelling te minimaliseren. Indien asbest wordt aangetroffen, kan SGS u ook helpen bij het opstellen van een beheersplan.

Wilt u meer weten over deze dienst?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ja, ik wil meer info
Neem contact op