Asbestinventarisatie bij sloop

Voordat u gaat slopen, dient u in de voorbereiding van het project de veiligheid van de omgeving en alle betrokkenen goed te organiseren. Hierbij is het noodzakelijk om het gebouw te onderzoeken op asbest. Dit moet op de juiste, veilige methode verwijderd worden voordat u met de sloopwerkzaamheden kan starten.

Wetgeving bij sloop

Bij het aanvragen van de omgevingsvergunning van uw sloopproject moet u een destructieve asbestinventarisatie indienen, in sommige gevallen aangevuld met een sloopopvolgingsplan. SGS kan voor u het onderzoek naar asbest en overige schadelijke materialen uitvoeren. Ook voor supervisie tijdens de asbestsanering kunt u rekenen op SGS.

Wat is een asbestinventarisatie?

Tijdens de asbestinventarisatie onderzoekt een van onze ervaren inspecteurs uw gebouw of constructie op de aanwezigheid van asbest. Dit start met een visuele inspectie, waar nodig aangevuld door materiaalmonsters die worden onderzocht in een van onze laboratoria. Na afloop ontvangt u een uitgebreid inventarisatierapport, hierin leest u welke asbesttoepassingen er in uw gebouw zijn gevonden.

Waarom kiest u voor SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Met onze asbestdienstverlening leveren we al meer dan twee decennia onze kenmerkende SGS-kwaliteit op het gebied van asbest.

Wilt u meer weten over deze dienst?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ja, ik wil meer info
Neem contact op